29.05.2017

Ура!!! Нові підручники!


Картинки по запросу усі нові підручники 9 класу

Вітаємо девятикласників! 
 Шкільна бібліотека у повному обсязі отримала нові підручники
 для учнів 9 класу. Працюючи з новими підручниками, школярі зможуть узагальнити здобуті знання та отримати і закріпити нові.


Юні друзі!  Розпочалося здавання та отримання навчальної літератури. Тож, дорогі учні, якщо ваші підручники у неналежному стані, прошу скористатися цими порадами!
• Якщо обкладинка книги забруднилась – ледаринову обкладинку книжки можна протерти вогким ватним тампоном. Пильнуйте, щоб вода не потрапила на аркуші!
• Паперову обкладинку краще не чіпати. Вона не потребує чистки. Її краще обклеїти новим папером.
Якщо сторінка розірвалася, її потрібно склеїти. Для цього візьміть вузеньку смужку тонкого прозорого паперу, змастіть її клеєм і, акуратно з’єднавши краї розірваної сторінки, склейте цією прозорою смужкою.
• Якщо у сторінки відірвано ріжок, треба його відновити. Виріжте такий саме ріжок з відповідного паперу і підклейте його клеєм. Обтріпані краї аркуша можна відновити, підклеївши їх папером схожого до книжки кольору.
• Якщо ви побачили на сторінці плями плісняви, одразу ж зніміть хвору книжку з полиці, нехай вона добре просохне, провітриться. Потім намастіть плями перекисом водню. Хай змащені місця трохи просохнуть, потім покладіть на них промокашку. Тоді вони остаточно висохнуть.
• А що ж робити, якщо через вашу необережність на книжці з’явилась масна пляма? Коли пляма свіжа, покладіть на сторінку цигарковий папір і легенько попрасуйте теплою праскою. Пляма зникне. Коли ж пляма давня, притрусіть її сухою крейдою (можна зубним порошком), накрийте білим папером і попрасуйте теплою праскою.
• Якщо на сторінці чорнильна пляма, її видаляють лимонним соком.
• Позначки, зроблені олівцем та сліди пальців можна зняти, протираючи папір м’якушкою білого хліба.

    Зверніть увагу!  Лікувати потрібно правильно. Тому не бажано користуватися конторським клеєм. Від нього залишаються негарні плями і псується папір. У пригоді стане клейстер, приготовлений у домашніх умовах разом з батьками.

Комментариев нет:

Отправить комментарий