14.04.2020

ФАНТАСТИЧНИЙ СВІТ ЮВІЛЯРА

Марина и Сергей Дяченко - фото, биография, личная жизнь, новости ...14 квітня святкує своє 75-річчя відомий український фантаст - Сергій Дяченко. Одна з найяскравіших дійових осіб в царині вітчизняної, і не лише вітчизняної, фантастики, людину, яку не треба представляли тим, хто цікавиться літературою подібного жанру.
    Народився майбутній письменник 14 квітня 1945 року. У Сергія Дяченка дуже багата й цікава біографія, скільки всього у його житті було:з відзнакою закінчив Київський медичний інститут, працював психіатром, кандидат біологічних наук, закінчив сценарний факультет ВДІКу в Москві, працював у кінематографі, був автором сценаріїв для цілої низки документальних та художніх фільмів (в 1978-му фільм майбутнього фантаста «Генетика і ми» отримав Гран-прі на Всесоюзному кінофестивалі. Дипломною роботою Сергія став сценарій художнього фільму про Миколу Вавілова. Лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка 1987 року за повнометражний науково-популярний фільм «Зірка Вавилова».
Marina and Sergey Dyachenko.jpg                  А чи знаєте ви, що:
1. Сергій пише у співавторстві з дружиною Мариною. Знамените письменни
цьке подружжя дебютувало романом-фентезі «Брамник» (1994), що розповідає про чарівника, позбавленого магічної сили за який отримали премію Єврокону-96.
2. У літераторів майже 20 років був «третій співавтор» - чорний кіт Дюшес, володар персонального посвідчення з фото про членство в Асоціації письменників України. Функції Чорного Дюшесу зараз виконує його тезка рудого кольору.
3. Казки, які розповідались подружжям дочці перед сном, лягли в основу збірки «Повітряні рибки» і серію оповідань «Казки для Стаськи».
4. Марина та Сергій Дяченки – лауреати більш ніж 80 літературних нагород у царині фантастики, 2005 року їх було визнано найкращими фантастами Європи.
5. У 2007 році Дяченки ввійшли в «ТОП-100 найвпливовіших українців» за версією журналу «Кореспондент».
6. На загальноєвропейській конференції фантастів «Євроскон-2008» в Москві їх роман «Vita nostra» був удостоєний Премії як кращий фантастичний роман початку ХХІ сторіччя.
7. У 2011 році їх документальний кінофільм «The will of Victory (A Doc Opera)» про Другу світову війну, створений в співдружності з американськими кінематографістами, був висунутий на здобуття премії «Оскар», а також став лауреатом кінофестивалю 2012 року у США.
8. В кінці нульових років 21 століття Сергій і Марина написали сценарій для фільму «Залюднений острів» режисера Федора Бондарчука, анавесні 2012-го вийшов телевізійний серіал «Біла гвардія» (у 2013 року удостоєна Національної кінопремії «Золотий орел» (російський аналог «Оскару») як найкращий серіал року, у створенні сценарію якого брали участь Дяченки.
9. Твір «Ритуал», що розповідає про кохання дівчини та дракона-перевертня екранізований в 2015 році під назвою «Он – дракон. Фільм увійшов до трійки найкасовіших фільмів в міжнародному прокаті в 2016 році.
10. Марина і Сергій Дяченко - творці жанру «м-реалізм», назва якого може розшифровуватись як «мета-реалізм» або як реалізм «магічний»(вони не пояснюють значення цієї літери).
11. Успівавторстві написано понад 25 романів, десятки повістей та оповідань, кілька дитячих книжок. Найвідомішіїхні твори: «Ритуал» (1996), «Бастард» (1996), «Шрам» (1996), «Відьминвік» (1997), «Печера» (1998), «Останній Дон Кіхот» (2000), «Варан» (2004), «Ключ відкоролівства» (2005), «Vitanostra» (2007) та інші.
За відкритими матеріалами з мережі Інтернет
Тож сьогодні знайомимось із творами Сергія та Марини Дяченко для маленьких читачів. Читати книги можна тут. Раджу прочитати:

Габрієль і Сталевий Лісоруб - фото книги
Габрієль і Сталевий Лісоруб

Колись давно, в дитинстві, Габріель вчинив дурницю. Лише одну, але непоправну. І його плем'я на величезному кораблеві зі сріблястими вітрилами полетіло шукати інших світів. Габріель мешкає у гущавині лісу. Він грає на арфі, флейті і сопілці, читає кам'яні книжки і п'є чай з духмяних трав. 
Джерело: https://nashformat.ua/authors/maryna-ta-sergij-dyachenky-books

Повітряні рибки - фото книги
Повітряні рибки
З кожної сторінки цієї книжки на читача повіє свіжий вітер радості, подарованої знаменитими українськими фантастами Мариною та Сергієм Дяченками і прекрасним художником Арсеном Джанікяном. Так пишуть, малюють і думають люди третього тисячоліття...
Джерело:https://nashformat.ua/products/povitryani-rybky-920060

Жирафчик і пандочка - фото книги
Жирафчик Пандочка
У цій книзі — маленькі історії великих друзів Жирафчика і Пандочки: їхні походи до оперного театру, у модні клуби, поїздки на море, катання на лижах, дні народження... У кожній оповіді романтичний Жирафчик готовий прийти на допомогу своєму всюдисущому другові... 
Джерело: https://nashformat.ua/products/zhyrafchyk-i-pandochka-920015



Пригоди Марійки Михайлової
Пригоди Марійки Михайлової - фото обкладинки книгиУ місті знову скоєно злочин! Пограбовано банк, а злочинець у поросячій масці безслідно зник! Розкрити таке не під силу навіть Майорові Міліції. На допомогу поспішає досвідчений детектив — третьокласниця Марійка Михайлова, яка неодмінно знайде докази і викриє жадібного грабіжника. А ще вона рятує затонулі скарби, знаходить викрадача шоколадних цукерок і повертає до магазину найбільшу в місті іграшкову залізницю.  Злочинці, стережіться! 
Джерело: https://nashformat.ua/products/prygody-marijky-myhajlovoi-920086

Долина совісті - фото книгиДолина совісті
Хіба можемо ми уявити, наскільки страшною для людини є цілковита самотність? Коли в твоєму житті, житті талановитого і успішного письменника, немає місця жодній рідній душі чи навіть просто другові. Коли ти привид, невидимка серед натовпу. Бо хрест твій – жахлива здатність прив’язувати до себе людей. Прив’язувати до смерті. У нього немає шансів перехитрувати власну долю і стати щасливим. Тільки любов може все змінити. Хай на мить, на кілька митей... Або назавжди... Якщо їй вдасться перейти Долину Совісті. 
Джерело: https://nashformat.ua/products/dolyna-sovisti-326964
Буктрейлер "Ритуал" Марина Та Сергій Дяченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий