29.01.2024

У світі дивовижних пригод Всеволода Нестайка

Ми усі з дитинства пам'ятаємо відомого українського письменника, класика сучасної дитячої прози, твори якого всі із задоволенням читають - Всеволода Зіновійовича Нестайка. Твори цього автора заставляють сміятися і радіти життю. Тому хочеться познайомити найбільше маленьких читачів з книгами Нестайка.

 30 січня - день народження Всеволода Зіновійовича Нестайка - «Сонячного Письменника» усіх дітлахів багатьох поколінь України.

   Книги В. Нестайка перекладено двадцятьма мовами світу. За його творами знімалися фільми, що завоювали міжнародні нагороди. Всеволод Нестайко — лауреат літературної премії імені Лесі Українки (за повість-казку «Незвичайні пригоди в лісовій школі»), премії імені Миколи Трублаїні (за повість-казку «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків»), премії імені Олександра Копиленка (за казку «Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя»). На першому Всесоюзному конкурсі на кращу книгу для дітей за повість в оповіданнях «П’ятірка з хвостиком» він був удостоєний другої премії. А в 1979 році рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого Почесного списку Г. Х. Андесена, як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

Більше про життя письменника ви можете дізнатися за посиланням ⬇️

https://youtube.com/watch?v=Ih-YZA7GEiI&feature=share

Тож читаємо і перечитуємо улюблені з дитинства твори                                             
Всеволода Зіновійовича Нестайка усією родиною!



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий