27.10.2020

РОКАМ НІКОЛИ ПАМ'ЯТІ НЕ СТЕРТИ

 
  28 жовтня Україна відзначає важливу дату у своїй історії - День вигнання останнього солдата нацистського рейху з української землі. Уперше День визволення України від фашистських загарбників у державному календарі свят з'явився в 2009 році. За 5 років до цього, в 2004 році в Києві відбувся парад, присвячений 60-річчю цієї пам'ятної дати. Тоді в параді брала участь бойова техніка часів  війни.
  Під час Другої світової війни (1939-1945р.р.) на території України точилися битви, багато з яких мали обосливо важливе значення для звільнення Європи від нацизму і безпосередньо впливали на перебіг бойових дій.
  До цієї дати у шкільній бібліотеці відкрилася виставка книг українських письменників і поетів, які розповідають про хід та наслідки Другої світової війни, яскраво доносять до читачів ті буремні події.
Окремої уваги заслуговують книги, які нещодавно отримала бібліотека у подарунок від надзвичайного і повноваженого посла Республіки Білорусь Ігоря Сокала. Це книги білоруського письменника Василя Бикова та енциклопедії про партизанський білоруський рух. Запрошуємо читачів до читання.


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий