17.09.2020

                              «Паперові або електронні»
       18 вересня - Міжнародний день читання електронних книг 

 

      "Якщо стара бібліотека була джерелом, до якого йшли всі, хто бажав знань, то новітня – це водопровід, який розносить життєдайну вологу по будинках" М.Дью                               

   Чи помітили ви, що останнім часом всюди: у метро, автобусах, на навчанні, в парках, та практично скрізь можна побачити людей з компактними електронними пристроями в руках. 

   Чим же викликана така популярність електронних книг? Вагомою перевагою можна вважати компактність електронної книги: набагато зручніше буде нести в сумці електронний аналог, наприклад, "Війни і миру", ніж друковані чотири томи. Пам’ять електронного носія дозволяє носити з собою цілу бібліотеку з величезної кількості книг. Читати електронні книги можна, користуючись ноутбуком, комп’ютером або планшетним пристроєм для читання - "читалці" - й іншими пристроями.

   Як ви вважаєте у майбутньому друкована книга залишиться чи її замінить комп’ютер? Книга чи комп’ютер? Кому ви надасте перевагу… Чи можна бути освіченою людиною, якщо не знаєш комп’ютер? Чи можна бути сучасною людиною, якщо не читаєш книги? З якого джерела ви отримуєте основну інформацію і знання? Відповіді на всі ці запитання можна дізнатись, переглянувши презентацію "Книга чи планшет?". Поки що ці два джерела інформації мирно співіснують, доповнюють один одного. А що буде далі - покаже час.

Комментариев нет:

Отправить комментарий