23.02.2021

"Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я"

 Ім'я Лесі Українки - наймужнішої поетеси у світі сяє яскравою зорею у славному сузірї великих майстрів українського слова. Видитна поетеса, письменниця, перекладачка, громадська діячка.  Леся Українка писала в жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, працювала в жанрі фольклористики та брала активну участь в українському національному русі.

У шкільній бібліотеці з нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки проведено цикл змістовних заходів. Оформлено книжкову виставку-інсталяцію " У віночок Лесі Українки" на якій розміщено кращі твори поетеси та література про її життя та творчість.

Учні 4-го класу стали активними учасниками літературної години "Ти себе Українкою звала". Звучали кращі вірші поетеси, діти послухали пісні на слова Лесі Українки у сучасному виконанні, переглянули відеопрезентацію.

Старшокласники стали активним учасниками відеостріму "Лунає слово Лесі Українки". Запрошуємо усіх бажаючих доторкнутися до української класики. У нас, українців, є свої справжні герої, і нам є чим пишатися!





Комментариев нет:

Отправить комментарий